Skip to content Skip to footer

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

Το Search Engine Optimization είναι σημαντικό και δεν μπορεί να αγνοηθεί, αν θέλετε να πάρετε την επιχείρησή σας σοβαρά. Search Engine Optimization (SEO) είναι η διαδικασία για τη βελτίωση της προβολής μιας ιστοσελίδας. SEO είναι η επιστήμη της αύξησης επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας βελτιώνοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η απόφαση SEO optimization είναι μια μεγάλη απόφαση που μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει το site σας και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Μια καλή στιγμή για το Seo είναι όταν σκέφτεστε έναν επανασχεδιασμό ιστοσελίδα, ή σχεδιάζετε να ξεκινήσει μια νέα ιστοσελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί ότι η ιστοσελίδα σας έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλική στις μηχανές αναζήτησης και επίσης να συμβάλει στη βελτίωση ενός υπάρχοντος site.

GOOGLE EARTH - MAPS

Το Google Earth είναι μία εφαρμογή η οποία μας παρέχει δορυφορικές εικόνες μεγάλης ευκρίνειας από όλα τα σημεία του πλανήτη.

Οι φωτογραφίες που παρέχει μπορεί να είναι επίπεδες ή με υψομετρική λεπτομέρεια.

Πάνω σε αυτές είναι σημειωμένα σημεία ενδιαφέροντος όπως αξιοθέατα, πόλεις, γεωγραφικά στοιχεία, ηφαίστεια, τρισδιάστατα κτίρια υπηρεσίες και πολλά άλλα.

Οι όψεις αυτές μπορούν να συνδυαστούν και με χάρτες (από το Google maps) στους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για δρόμους κτήρια και υπηρεσίες. Υπάρχουν καταχωρημένες λεπτομερείς όψεις αρκετών μεγάλων πόλεων της Ελλάδας και άλλων χωρών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδας η webd παρέχει, «Στατιστικά Ιστοσελίδας» μέσα από επαγγελματική πλατφόρμα καταγραφής και ανάλυσης των επισκέψεων της ιστοσελίδας, βοηθώντας έτσι τόσο την webd, όσο και τους νέους διαχειριστές των ιστοσελίδων, στη μεγιστοποίηση της απόδοσης , της πώλησης ή γενικότερα του εστιασμένου μάρκετινγκ.

Τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται αφορούν ποιοτικά και ποσοτικά, τους επισκέπτες της ιστοσελίδας, τα περιεχόμενά της (άρθρα, προϊόντα, υπηρεσίες, αρχεία πολυμέσων κ.λ.π.), την συνολικότερη κίνηση αλλά και τις πηγές προέλευσης και πολλά άλλα.

Έτσι μελετώντας τα στατιστικά των επισκεπτών μπορούμε να έχουμε ακριβή άποψη για τον αριθμό τους σε σχέση με τον χρόνο (π.χ. ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα κ.λ.π.), την χώρα προέλευσης, την γλώσσα που χρησιμοποιούν, πόσο συχνά επισκέπτονται την ιστοσελίδα, πόσοι είναι οι νέοι επισκέπτες και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια μελετώντας τα στατιστικά των περιεχομένων μιας ιστοσελίδας μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι αυτά που τραβούν περισσότερο την προσοχή των επισκεπτών, ποια είναι είναι αυτά που προσελκύουν τους επισκέπτες και κατά συνέπεια τις μηχανές αναζήτησης και ποια είναι αυτά που “τελειώνουν” την επίσκεψη τους.

SOCIAL MEDIA

Social Media είναι μια κατηγορία online media όπου οι χρήστες συζητούν, συμμετέχουν, διαμοιράζονται και δικτυώνονται κάτω από μια κοινή ομπρέλα το γνωστό μας διαδίκτυο.

Οι περισσότερες υπηρεσίες social media ενθαρρύνουν-επιδιώκουν την συζήτηση, τα σχόλια, την αλληλεπίδραση και τον διαμοιρασμό οποιαδήποτε πληροφορίας μεταξύ των χρηστών.

Στην έννοια media θα μπορούσαμε να δώσουμε τον ορισμό της σύγχρονης επικοινωνίας μιας και όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από σύγχρονους διαμοιραστές πληροφορίας (information distributor). Οποιαδήποτε είδους και ποιότητα πληροφορίας μπορεί να ταξιδέψει μέσα από πληθώρα εφαρμογών του διαδικτύου.

Η διαφορά με τις παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας είναι αρχικά το εύρος που μπορεί να μεταδοθεί η πληροφορία και κατά δεύτερον ότι ο χρήστης είναι ο βασικός πρωταγωνιστής . Τα social media είναι ένα σύγχρονο απλοποιημένο εργαλείο επικοινωνίας.

Ωστόσο η χρήση του και ειδικότερα η αποτελεσματικότητα του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χρήστη.

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με τις νέες μελέτες σήμερα 40% επί του συνόλου των επισκεπτών του διαδικτύου χρησιμοποιούν την κινητή τους συσκευή παρά τον σταθερό τους υπολογιστή.

Η ιστοσελίδα σας είναι συμβατή με τις κινητές συσκευές iPhone / iPad;

Στην ουσία δεν σας δημιουργούμε νέα ιστοσελίδα παρά προσαρμόζουμε την υπάρχον ώστε όταν έχετε επισκέπτη από iPhone | iPad να αλλάξουν αυτόματα τα γραφικά.

Τέλος η μεγέθυνση / σμίκρυνση (zoom in & out) στην ιστοσελίδα σας. Το πλάτος της προσαρμόζεται αυτόματα για να διαβάζεται εύκολα στην ανάλυση της φορητής συσκευής.

Επιτυγχάνουμε μείωση “βάρους” γραφικών ώστε η ιστοσελίδα σας να ανοίγει μακράν ταχύτερα και με μικρότερη χρέωση στον αναγνώστη. Μπορείτε να επεξεργαστείτε την ιστοσελίδα σας μέσω της αγαπημένης σας συσκευής όπως και στον υπολογιστή σας, δίχως επιπλέον προγράμματα. Μπορείτε να ενημερώνεστε αυτόματα για ραντεβού και ειδοποιήσεις, ακόμα και για τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.